Tipa - ARCHITECTEN®
Wie is tipa?

Timo Pruvoost streeft als jonge architect naar sterke en unieke concepten voor de particuliere bouwmarkt. Daar waar ruimte is voor creativiteit.

Beleving en functionaliteit zijn de twee basiselementen van waaruit vertrokken wordt. Het levert altijd een doordacht ontwerp op, waarin details het ‘goed gevoel’ creëren voor de toekomstige bewoners. Lichtinval, warmte, een verhoogde thuiswerkplek … niets is zomaar. Over alles wordt nagedacht. Wat in een ruimte gebeurt, bepaalt hoe die eruitziet. Elk ontwerp start immers van binnenuit, bij een concrete behoefte en de manier waarop je die kan beleven. Dat is de kern. Daaruit vloeit het ontwerp.

Beleving en functionaliteit vormen logischerwijs ook de essentie in de visie van de architect: het resultaat ziet er fantastisch uit, als gevolg van de inleving die eraan voorafgaat. Elk ontwerp van TIPA-ARCHITECTEN® komt er na een proces. Een proces van verbinding.

Timo van tipa architecten
Wie is Tipa?

Architect Timo Pruvoost: ‘Hoe verloopt een dag? Waar eet je? Wanneer? Iemand die ’s ochtends rechtstreeks zijn of haar wagen induikt, heeft een andere behoefte dan de man of vrouw die geniet van die eerste koffie in de ochtendzon en op die manier wakker wil worden. Dat moet zichtbaar zijn in het ontwerp.’

TIPA-ARCHITECTEN®:
functie koppelen aan beleving

Routines ontdekken en in functie daarvan een zeer praktisch ontwerp creëren, dat is altijd het plan.

Een goedgeplaatst raam of speels element dat net die tweede keer doet omkijken. Warmte, lichtinval, akoestiek.
De verhoogde werkplek die zowel apart als toch verbonden lijkt.

Het zijn zaken die een goed gevoel creëren. Die beleving moet versterkt worden door de functionaliteit en omgekeerd: de interne circulatie, de interactie tussen kamers en ruimtes maar ook tussen personen die er wonen en eventuele bezoekers, alles is met elkaar verbonden.

TIPAARCHITECTEN® is een relatief jong architectenbureau. Met open blik en open vizier wordt naar de wereld gekeken. Vrijheid, vertrouwen en de mogelijkheid daarmee iets te doen, zijn voor ons belangrijk.

Toch zijn we bij TIPAARCHITECTEN® ook kind van onze tijd. Energie is geen thema omdat het altijd een thema is. Materialen inzetten met maximale resultaten, in optimale toepassingen, we hanteren het als uitgangspunt. Het budget kan zich aanpassen, maar dan willen we er nog altijd het beste uithalen. Elk ontwerp is 100% uniek omdat elke bewoner uniek is. Een goed, hedendaags plan houdt rekening met de omgeving en hoe je daarin geïntegreerd bent.

Eigenlijk is het eenvoudig: daar waar maximale beleving en praktische functionaliteit elkaar ontmoeten, daar ontstaan droomhuizen.

Waarom Tipa?

architectuur